Urmm…hari ni dah watpe ea???

Assalaamu’alaikum wbt…

Lepas Subuh : Bersiap2 nak gi Main Library….(rajinnyerrr…anak sapa ler nie…huhu)

9.10 Pagi : Sampai kat main library…terasa dahaga la plak…ok…ade wang syiling 90 sen…minum ovaltine panas dari mesin air je la…Alhamdulillah…(^_^)

9.30 : Wah…dengan confidentnyer terus shj masuk ke dalam Lib sambil membawa beg laptop dan beberapa buah buku di tangan lalu melepasi pintu kawalan tanpa menunjukkan kad matrik kat pengawal…Aisey…nakal ye cik Reen…huhu

sampai je kat tingkat dua, masuk bahagian desertasi, terus wat gaya2 sibuk pasang wayar laptop (kadang2 ade rupa gaye abg Ally Ardi-technician APM jek…aduhai)

Hurm…rajinnyer…duk ngadap laptop, kepala x angkat dah…owg tengok pun mmg respect la kot…ha rajin le konon…kalau nk tau..tengah duk sambil2 layari internet cek email, baca paper, update friendster, layan YM and so on…huhu

12.25 pm : aduh…perut terase pedih…berkeroncong…laparnyer…sekali lagi aksi bagai seorang technician mahir dipamerkan…kali ni makin laju…laju dan laju….dalam otak dh terbayang Nasi Goreng Kampung lauk Telur Mata Separuh Masak ngn Air Milo Ais…wahhh…hehe πŸ˜›

12.40 pm : Makan kat Cafe KPS…Alhamdulillah…(^^,)

1.15 pm : Singgah solat kat surau KPS…:-)

2.00 pm : Berjalan kaki ke SKRD…untuk ape??? Ya…baru teringt…surat masuk exam berkuarantin x amik lagi…x bleh jadi ni…ni if x dapat ni x masuk exam la gamaknyer…jangan Reen…ko dah final ni…jgn wat perangai k…hoho πŸ˜‰
Alhamdulillah…slps berjumpa dgn En.Kamarulzaman (hensem jugak abg ni…hikhikhik) die kate exam nnt kene jumpa die setengah jam awal…exam dalam bilik mesyuarat utk dua paper bertindih (ALEA2310 dan JCEA2310)…so duk la dlm bilik mesyuarat tu dari kul 11 pagi sampai 5 petang…alahai…lotihnyooo…dapat ku bayangkan ketensionannya nnt…:-(

2.30 pm : dari SKRD berjalan balik ke Main Lib…singgah baca paper jap…saje…nk tunjuk gaya matang cket…alahai

Naik ke tingkat 3…cari dua tiga buku…(Pelita Bahasa edisi baharu, Cabaran dalam Dasar Pendidikan Negara, Linguistik:teori dan aplikasi)…turun kat tingkat satu…upsss…bertembung ngn ssorg…hmm…geram giler…kita sapa die elok2…die plak balas ngn ayat yang…bukan main kasarnyer…luka hatiku yang lembut ini…cheawahhh…kene faham…die mmg mcm tu…bukan niat berkasar…tp mmg dh style die…so bergantung pd tafsiran kita…anyway…yg penting hapy…huhu πŸ˜‰

3.45 pm : Kuar dari main Lib…tggu bas shuttle HEP
Tidak lama kemudian…
Kesabaranku diuji…
Ya Allah…lama giler tggu bas…2 3 bas lalu x satu pun nak amik student…

time ni ramai dh student kt tempat menunggu bas (belakang main Lib)…termasuk lah beberapa org student foreigner…

4.20 pm : Jenuh tggu bas…nk dekat sejam dah…naik kematu tumit kaki mundar mandir menanti bas…perasaan waktu ni? Allah je yg tahu betapa geramnye la rase…aduhh…bas bas…sape la bertanggungjawab tentang hal kebajikan studet berkaitan bas ni…tlg lah sedar ape yg sedang student hadapi skrg ni…semenjak dua menjak makin menjadi-jadi…kekerapan bas mengambil penumpang makin berkurangan…tak sah if tak bagi student tunggu sampai sejam baru dapat naik bas…aduh…buang masa tol !

tetibe lalu bas yg pada perkiraan mungkin masuk bas yang ke 6 dah….dengan penuh yakin, kami yang dah menunggu lama pun berkejar la ke arah bas tu…dengan harapan kali ni dapat lah naik n tiba ke destinasi dengan segera…tapi…alangkah kecewanya apabila bas yang satu ni pun tidak menghiraukan kami yang telahpun berada di muka pintu bas…alasan pemandu turnnye dah habis…kami kene tggu bas yang lain…ape lagi…kuar la satu2 rungutan dari bibir penuh kekecewaan…
terasa malu yg amat sangat apabila beberapa org student foreigner mula mengeluh perkhidmatan bas UM yang mereka andaikan sebagai sangat teruk…aduh…!!

Kalau dekat xpe la…dah lama tggu ni lebih baik jalan kaki…dah lama sampai…tapi memandangkan tika ini aku membawa beg galas berisi laptop dan beberapa buah buku (tebal dan berat..huh!) rasanye baru sampai kat fakulti sains if macam ni la terduduk jugak…huhu

4.25 pm : masa tengah bengang ni la aku taip mesej sampai hampir 6 muka surat hantar kat Biro Kebajikan MPMUM..ntah la tetibe time2 tgh bengang n keletihan yg teramat sangat tu, aku trus terfikir utk adukn ape aku rasa time tu pd ssorg ni…haha…x pasal2 ade yg trkena plak…tp bila fikir2 balik…mmg wajar pun…agak2 korg la kn…memetik pd slogan Hope and Change tu kn…so hasilnye yg ni ke????

4.45 pm : Akhirnya…baru ade bas yang sudi mengambil penumpang (tu pun selepas semua student yang tgh tggu bas pamerkan muka bengang tahap gaban…alahai)

5.00 pm : Balik je trus mandi dan solat asar….
(Time utk tenangkn fikiran…dugaan Allah…bila-bila masa n dimana jua kita berada…Hanya Allah yang Maha Mengetahui…percaya ada hikmah di setiap apa yang berlaku…)

Sampailah tiba saat aku menulis blog ini………………..

******
Hari ni…Apa yang aku dah buat ea??????????

Advertisements

3 Responses to “Urmm…hari ni dah watpe ea???”

  1. cahayamata87 Says:

    ari ni.. cik rin msj ngan cik abg cite psl kegeraman kat bas tu td..
    kn3? =P

  2. cahayamata87 Says:

    ari ni.. cik rin msj ngan cik abg cite psl kegeraman kat bas tu td..
    kn3? πŸ˜›

  3. ciputcedut Says:

    xde la…dak N x bace btol2 ea…kn dh tulis tu…msj ngn biro kebajikan MPMUM la…haha…saje nk pekena aku la nih…nakal ea dak N..;-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: